Epo-FLOORS

ESD VÉDETT PADLÓK AZ ELEKTRONIKÁBAN

Védje elektrosztatikus kisülés (ESD = ElectroStatic Discharge) ellen környezetét ipari beton padló segítségével

Az elektronikai alkatrészek alapanyag gyártása, az alkatrészek gyártása és az alkatrészek késztermékekbe történő beépítése során bármikor létrejövő ESD jelenség az alkatrészek károsodásához vezethet. ESD védett ipari padló segítségével gyártósora és termékei biztonságban lesznek.

Ma az ESD hatással van a termelékenységre és a termék megbízhatóságára jóformán minden mai elektronikai környezet szempontjából. Az elektronikai alkatrészek alapanyag gyártása, az alkatrészek gyártása és az alkatrészek késztermékekbe történő beépítése során bármikor létrejövő ESD jelenség az alkatrészek károsodásához vezethet, ahol az ESD okozta hibák éves költésge az elektromos iparban közelít a több milliárd dollárhoz. Legtöbbször olyan károsodáshoz vezethet, ami később a már beépített alkatrészekben és azok működésében okozhat akár életre veszélyes meghibásodást is (pl. autó vezérlő rendszer vagy légzsák vezérlő egység).

 

1_előtte_Kapuvár_Elektronikai_gyártó

ELŐTTE

1 utána Kapuvár Elektronikai gyártó üzem

UTÁNA

Az ESD védelemhez megfelelő földelést kell biztosítani, hogy a sztatikus töltést, ami egyéb esetben megrongálná az alkatrészeket semlegesíteni lehessen. Az ESD biztos munkaállomások sztatikus töltést elnyelő vagy anitsztatikus munkafelülettel rendelkeznek, amik közös földre vannak csatlakoztatva. Gondoskodni kell továbbá a munkatársak bőrének földeléséről is, lehetőleg csuklópánton keresztül, így el lehet vezetni a bőr és a ruházat által létrehozott töltéseket. Mivel mindennek nagy biztonsággal a padlón keresztül lehet biztosítani a levezetését és „egyen potenciálra” hozását, így a padló az ESD védelem alapeleme. Az ESD (elektro static discharge) elektrostatikus kisülés ellen védett rendszerek alapfeltétele a megfelelő minőségű ESD védett padozat kialakítása.  Az Epo-trend által kifejlesztett eljárással készített padlók a piacon egyedül állóan laborvizsgálatokkal, szabvány szerinti vizsgálatokkal vizsgálva és megfelelő dokumentációval igazoltan megfelelnek ezen elvárásoknak.

Végre egy korrekt megoldás a termeléskiesés nélkülözésére.

Megoldásként kínáljuk ESD védelemmel kombinálható padló koncepciónk, hiszen az eltérő, de egész éves folyamatos termelés miatt nem állhat le az üzem, így koncepciónk megfelelően áthidalja ezt a problémát, mivel szálló pormentes kivitelezéssel tudunk a feldolgozó területen dolgozni.

A padló burkolatokkal szemben támasztott követelményeknek maximálisan megfelelő beton padló megoldásunk hatalmas előnye, hogy a betont használjuk burkolatként, amely ugyanúgy nagy nyomószilárdságú burkolat (100N/m2), így tulajdonképp nincs burkolat, ami 4-5 évente ismét tönkre mehetne.

PADLÓCSISZOLÁS MESTERFOKON (3).png
PADLÓCSISZOLÁS MESTERFOKON (5).png
PADLÓCSISZOLÁS MESTERFOKON (4).png

A HTC Superfloor™ eljárásnak négy padlómegoldása ismert, Platinum, Gold, Silver és Bronze. Ezeken a felhasználási területeken az alábbi HTC Superfloor© beton padló típusok a jellemzőbbek. Ismerje meg ezeket a beton padló típusokat részletesebben.

HTC Bronze.jpg

HTC SUPERFLOOR BRONZE

A Bronze a legkevesebb számú csiszolási és polírozási fázisokat magába foglaló koncepció. E koncepció keretében nem tárul fel az építési beton. A simító réteg felső felülete nincs eltávolítva, csak polírozva. Ezzel az eljárással erősebb simító réteg jön létre fényes felülettel.

HTC Gold.jpg

HTC SUPERFLOOR GOLD

A Gold koncepció alkalmazása esetén nem kell olyan mélységben csiszolni a betont, mint a Platinum esetében. Ez azt jelenti, hogy kevesebb alapanyag kerül a felszínre. A többi koncepcióhoz hasonlóan a Gold esetében a padlózatot gyémánt pades karbantartási technológiával kell polírozni, hogy olyan csillogást érjenek el, ami majdnem olyan ragyogó, mint a Platinum felület.

HTC Silver.jpg

HTC SUPERFLOOR SILVER

A Silver koncepció a Platium egy változata. E koncepció alkalmazása esetén olyan mélységben kell csiszolni a betont, mint a Platinum esetében, de polírozás nélkül. Az alapréteg a Platinumhoz hasonlóan kerül a felszínre. A Silver akkor kitűnő, ha matt felületű padlózatra van szükség.

HTC Platinum.jpg

HTC SUPERFLOOR PLATINUM

A Platinum eredményezi a legcsillogóbb felületet és ez az a koncepció, amelyet általában javasolni szoktunk megrendelőinknek. Több csiszolási fázisból áll, mint az egyéb koncepciók. Az eredmény verhetetlenül szilárd padló. A targoncák kerekei és az anyagok nem hagynak nyomot a csillogó felületen és a fény finoman tükröződik a padlón.

KÉRDÉSE VAN? SEGÍTÜNK! HÍVJON MINKET ÉS TUDJON MEG TÖBBET AZ ESD KÖRNYEZETBEN HASZNÁLATOS PADLÓMEGOLDÁSAINKRÓL!