_08 (2).JPG

Husqvarna Superfloor Gold

A Superfloor™ a legfunkcionálisabb padlómegoldás az ipar, a személyes terek és a nagy igénybevételű üzletek számára, magas esztétikai értékkel párosítva. Előnye az esztétikus megjelenésen túl a könnyű karbantarthatóság és hosszú élettartam.

 

A Superfloor™ technológia a betonpadlók mechanikus gyémántcsiszolását és/vagy polírozását foglalja magában.

Superfloor Gold

A Superfloor™ a legfunkcionálisabb padlómegoldás az ipar, a személyes terek és a nagy igénybevételű üzletek számára, magas esztétikai értékkel párosítva.


Előnye az esztétikus megjelenésen túl a könnyű karbantarthatóság és hosszú élettartam. A Superfloor™ technológia a betonpadlók mechanikus gyémántcsiszolását és/vagy polírozását foglalja magában.


A Superfloor™ eljárásnak négy padlómegoldása ismert, Platinum, Gold,
Silver és Bronze. 

"A legjobb padló burkolat, ha nincs a padlón burkolat."

Husqvarna Superfloor™ Gold
A Gold padlómegoldás azt jelenti, hogy a
padló nincs olyan mélyen csiszolva, mint a platinumnál, de eléri ugyanazt a
fényességet. A Gold megoldás tehát jó
választás lehet a már sima és egyenletes betonpadlók számára, ahol az esztétikum fontos tényező.

Hogyan készül?

A Superfloor™ Gold padló kialakítása során a beton legfelső, leggyengébb rétegét csiszolják le, miután felszínre kerül az erősebb, belsőfinom kavicsszerkezet. Alapesetben 1-2 mm vastag betont csiszolnak le a felületből. Nem a kavicsosság, hanem a funkcionális egyenesség az elérendő eredmény.
Az esetek nagy százalékában a betonozásból adódóan a csiszolás után cement pép foltok alakulnak ki, amelyek nem teszik lehetővé az egységes kavics szerkezet kialakítását. A csiszolt padlófelület sima és ragyogóanfényes, pórusai zártak, könnyű tisztán tartani és sokkal ellenállóbb a kosszal valamint targoncakeréknyomokkal szemben. A megvilágításmértéke akár 15-30%-al is csökkenthető, a kívánt fénymennyiség eléréséhez.

A Superfloor™ Gold padlót innovatív Husqvarna csiszológépekkel, Husqvarna gyémántszerszámokkal a Husqvarna többlépéses technológiai eljárásának megfelelően csiszolják és/vagy polírozzák fel.
Az eljárás eredményeként a valamikortakaríthatatlan, porlódó betonból ragyogóanszép, verhetetlenül tartós és gazdaságosanfenntartható padló lesz.
A Superfloor™ Gold akkor választható, ha a meglevő beton felülete eleve egyenletesen sík, nincsenek rajta hullámok valamint, ha a „terrazzoszerű” megjelenés nem követelmény, mégis szép, funkcionális és gazdaságosan fenntartható padló a cél.

Miért érdemes ezt a megoldást választani?

gyogyszercsarnok.jpg

- Gazdaságos - csak a nélkülözhetetlen sima beton kell hozzá.
- Hosszú élettartam rendkívül alacsony életciklusköltséggel.
- Diffúzióképes, nincs burkolat, ami felválhatna, megsérülne, vagy költségnövelő tényező lenne.
- Könnyen takarítható, megszűnnek a targonca általi keréknyomok és egyéb makacs leragadó, takaríthatatlan szennyeződések.
- Nagy síkpontosságú igények esetén

- Jobb beltéri környezet, világosabb és tisztább munkahelyek.
- Minimalizált a targoncavezetőre ható káros vibrációs terhelés.
- Környezetbarát padlómegoldás, mivel az idő elteltével nincs eltávolítandó, a környezetre nézve káros burkolatmaradvány.
- Az igazán sima felülettől csendesebb közlekedés, kisebb targonca karbantartási költségek.
- ESD padló alapáron

Superfloor Padló Program

A Superfloor™ padlók minőségének fenntartása kiemelten fontos, hiszen a program kulcsfontosságú tényezője, hogy konstansankiemelkedő eredményeket érjünk el, amely a megbízhatómárkanév egy nagyon fontos alappillére. Ahhoz, hogy ez a rendszer megvalósuljon és kontrollálható legyen, kritériumok és szabályokfelállítására volt szükség, így kizárólag az tekinthető Superfloor™ padlónak, amely eleget tesz az alábbi két alapvetőkövetelménynek:

1. Husqvarna padlócsiszológéppel, Husqvarna szerszámokkal a Husqvarna előírásainak megfelelően kivitelezett a munka, beleértve a EZ SHINE egyedül jóváhagyott Superfloor™ karbantartó-tisztító rendszer kiajánlását is;

2. A fent említett kritériumok ellenőrzését, illetve szakmai segítség nyújtását az Epo-trend Kft. végzi el a programban részt vevő Kivitelező Partnerei felé.

Amennyiben az adott felület megfelel az elvárásoknak és követelményeknek, abban az esetben az Epo-trend Kft annak kivitelezését Superfloor™ padlóként írásban ismeri el. A fentifeltételeknek való megfelelés minden olyan Superfloor Kivitelező Partner kötelessége, akitől a Beruházó Superfloor™ padlót rendelt meg. Ennek érdekében cégünk Husqvarna Kivitelező partnereit az alábbi követelmények betartására ösztönzi. A Superfloor minősítési rendszer egy online felületen érhető el, amelynek a neve Kalkulátor. Csakis ezen a felületen rögzített munkák és adatokminősíthetők Superfloor padlónak a kivitelezés végeztével.

Minősített Padló Partner Program

- Ez a rendszer biztosítja és követhetővé teszi számunkra a munkákat az első pillanattól kezdveígy lehetővé teszi, hogy az adott munkát teljes kontrol ( adminisztrált műszaki felügyelet) alatttartva csak kiváló eredményeket minősíthessünk Superfloor padlóvá.
- Az Epo-trend Kft. képviselője rendszeresen látogatja az éppen folyó Superfloor™kivitelezéseket, hogy szakmai segítséget nyújtva segítse az előírások betartását.
- Amennyiben a padló valamely paramétere nem kielégítő, úgy a szükséges lépésekre cégünkjavaslatot fog tenni, ezek elvégzése után újra ellenőrzés történik.
- Az Epo-trend Kft. akkor fog egy kivitelezést elismerni Superfloor padlóként, ha az valóbanmegfelel a Superfloor™ minőségnek és előírásoknak.

 

Elengedhetetlen műszaki tartalom -
Árajánlat készítéshez

Beton:
A minimálisan elvárt beton szilárdsága a C25/30. Kéregerősített vagy saját levében
simított, glettelt felülettel. A kéregerősítő bedolgozásánál ügyelni kell a megfelelő
mennyiségre valamint, hogy a bedolgozás időben megtörténjen. Párazáró helyett
alkalmazzunk fólia takarást.

Bontás:
Amennyiben a felületen valamilyen burkolat (ragasztó maradvány, műgyanta) található akkor a csiszolási folyamat megkezdése előtt szükséges annak eltávolítása úgy, hogy az alap beton felületet ne roncsoljuk. Az ilyen bontási munkákhoz érdemes a Husqvarna rendszerben található bontószerszámokat alkalmazni, melyek a szükséges mértékben bontják a burkolatot, ideális alapot biztosítva a csiszolási munkák megkezdéséhez.


Keményítés:
Bizonyos esetekben, amikor a beton nyomószilárdsága nem éri el a 20MPa-t sem akkor szükséges annak felkeményítése. A csiszolással megnyitott pormentesített felületre, felöntéssel kell a betonkeményítőt felhordani és keféléssel biztosítani kell, hogy a kellő mennyiségben beszívódjon és telítse a felületet. Tapasztalatok szerin1-3 dl/m² Betonkeményítő elégséges szokott
lenni.

CSISZOLÁSI ELJÁRÁSOK

Mély és finomító csiszolások:
A funkcionálisan egyenes felület képzést mélycsiszoló szerszámokkal kell elvégezni. 1-2 mélycsiszolási fázis lehet szükséges a kiindulási állapothoz meghatározva. Finomító csiszolás alatt értjük azokat a lépéseket, amelyek célja a felület (látható) karcmentesítő megmunkálása. A felület keménységétől és tömörségétől függően történhet fém vagy műanyag szerszámokkal.


Javítás:
A felület kisseb nagyobb hibáinak kijavítása, a dilatációk teljes javítása, a széles régi típusú dilatációs hézagok megfelelő kitöltése és javítása elengedhetetlen része a padló készítésnek. A padló csak akkor lehet a funkciójának megfelelő, ha az ilyen jellegű hibák maximálisan javításra kerültek.

Glettelés:
A padló felületén megjelenő lokálisan nem javítható nagyszámú kisebb hibái, illetve a beton pórusosságai, gletteléssel nagymértékben kitölthetők. Minden Husqvarna Superfloor esetében vizsgálandó a glettelés szükségessége, a tartós felület érdekében. Mindenesetre megfelelő glettelési anyag választék és kidolgozott eljárás használható.


Tömörítés:
A tömörítés a beton típusának megfelelően 3 féle szilikát keverékkel lehet elvégezni: 3D három szilikátfajta optimalizált keveréke erősebben szívóképes pórusosabb felületekhez. Az Ultralit Hard Standard tömörebb közepesen szívóképes beton felületekhez, valamint az Ultralit Hard ECO, amelyet a kis szívóképességű betonokhoz használunk. A tömörítés a betonban található szabad kalciumokkal a beton építőkövéül szolgáló klinker kristályosodást képes tovább növelni ezzel kopásállóbb és tartósabb felületet lehet létrehozni. Tömörítés nélkül nem érdemes Husqvarna Superfloor padlót készíteni.

Polírozás:
A polírozás nagy fordulaton nagyon finom szemcséket tartalmazó műanyag Husqvarna szerszámokkal történik. A Husqvarna Suprerfloor esetében fontos hogy a beton lesz felpolírozva és nem valamilyen a betonnál kevésbé ellenálló anyag. A polírozás 3-4 lépésben történik a kívánt fény eléréséig. Látható karcok csak rendkívül kis mértékben fogadhatók el.


Impregnálás:
Az impregnálás célja az igénybevételnek megfelelő vegyi védelem kialakítása, valamint a pórusosság teljes megszüntetése a takaríthatóság érdekében. Optimális impregnálószer kiválasztásához kérje
képviseletünk szaktanácsadóinak segítségét.