logoen.png

MORFICO - Önterülő padlók

"Minden a padlótól indul"
Az ipari padló az egyik leginkább megterhelt épületrész, amely erős statikus és dinamikus terhelésnek van kitéve, amelyet leggyakrabban a szállítóeszközök, az autók vagy az emberek mozgása okoz. Az MFC ipari padlórendszereket széles körű felhasználásra fejlesztették ki, a jövőbeni működés szerkezeti funkcionalitásának és esztétikájának megfelelően, amely képes megfelelni a jövőbeli terhelés, kopásállóság, síkosság, csúszásállóság és a könnyű karbantartás követelményeinek is. Csupán annyit kell tennie, hogy kiválassza a szükséges paramétereknek megfelelő padlórendszert.

MFC Micro Terrazzo

pytel_muster_edited.jpg

Alap Paraméterek

Adalékanyag mérete:                                       max. 2,5 mm
Rétegvastagság egy lépésben:                       min. 8 mm, max. 30 mm
Szárazanyag szükséglet:                                 2,2 - 2,3 kg/mm/m2
Lábforgalom:                                                    2-3 óra után
Keményedési idő (csiszolásra alkalmas):       2 - 3 nap
Teljesen működőképes:                                   7 nap után
Nyomószilárdság 28 nap után:                        min. 35 Mpa
Specifikus zsugorodás:                                    max. 0,03%
Száraz anyag térfogattömege:                        kb. 2100 kg/m3
Terülési teszt:                                                   155-165 mm

Gyorsan kikeményedő önterülő esztrich csiszolt padlóhoz

Általános leírás

MFC MicroTerrazzo egy gyorskötésű cementet, speciális adalékokat és töltőanyagot tartalmazó keverék. A kötőanyag gyárilag készrekevert, por halmazállapotban kerül kiszállításra, amit az építkezés helyszínén kell vízzel összekeverni.

Micro terazzo színskála
Micro terazzo irodákban
Morfico önterülő padló irodákban

Felhasználás

Az MFC MicroTerrazzo25-t esztétikus beltéri padlók készítésére tervezték, melyet öntés után megcsiszolnak és felpolíroznak. Alkalmas gyalogos közlekedésre tervezett területekre, például iskolákba, üzletházakba, irodákba, családi házakba stb. Az MFC MicroTerrazzo alkalmas az új és régi betonfelületek végleges beállítására.

Alapozás

MFC Primer 620 tapadóhidat a megtisztított felületre ecsettel vagy permetezővel hordja fel. Az első rétegben 1:5, a másodikban 1:3 arányú vizes hígításban. A tapadóhidat az aljzat nedvszívásától függően egyszer vagy kétszer kell felvinni. Kevésbé stabil vagy nagymértékben nedvszívó felületekre javasoljuk, hogy alkalmazzanak MFC Ekopox 661-et szilíciumhomokkal megszórva.

_01.JPG

Bekeverés

A szárazkeveréket közvetlenül a felhasználás előtt kell tiszta ivóvízzel, a kívánt konzisztencia eléréséig összekeverni 2,6 - 2,7 liter/25 kg (kb. 10-11% vízzel). A keverést keverőedényben fúrógépbe rögzített keverőszárral kell végezni. Nagyobb munkák esetén használjon keverőszivattyút.

Alkalmazás

A megkevert anyagot 15-20 percen belül fel kell használni. Az anyagot egyenletesen, csíkokban kell teríteni a réteg vastagságától függően. A légbuborékokat gondosan el kell távolítani. Az anyagösszetartás érdekében ügyelni kell arra, hogy az újabb anyagcsík minél rövidebb idő alatt (legkésőbb 5 percen belül) a már leterített anyag mellé kerüljön. Az aljzat, az esztrich és a környezet kívánt hőmérsékletét az alkalmazás során a + 5 és + 25 ° C közötti tartományban kell meghatározni.

Kezelés

A felhordás és a keményedés kezdeti szakaszában meg kell előzni az erős huzatot és szélsőséges hőmérsékleteket. A felületet védeni kell a mechanikai sérüléstől a felhordás után 48 óráig, de a szerkezeti és tágulási hézagokat 24 órán belül meg kell vágni.

Felületkezelés

A végrehajtás körülményeitől függően (általában 24-72 órán belül) elkezdheti a felület csiszolását és polírozását. E munkák után a felületet a megfelelő végső bevonattal kezeljük.

Színválaszték

MFC MicroTerrazzo két alapszínben kapható: szürkében és fehérben. További színárnyalatok külön vevői kérésre rendelhetők.

_04.JPG
_05.JPG
_08.JPG

MFC Terrazzo CP

Kötőanyag terrazzo padlók készítéséhez

pytel_muster_edited.jpg

Alap Paraméterek:

Rétegvastagság egy lépésben:                     min. 15 mm (a hozzáadott töltőanyagtól függően)
Lábforgalom:                                                  3-5 óra után
Keményedési idő (csiszolásra alkalmas):     2-3 nap
Teljesen terhelhetőség:                                 7 nap után
Nyomószilárdság 28 nap után:                     min. 40 Mpa
Specifikus zsugorodás:                                 max. 0,03%

Általános leírás

MFC Terrazzo CP egy gyorskötésű cement és speciális szemcséket tartalmazó keverék. A kötőanyag gyárilag készrekevert, por halmazállapotban kerül kiszállításra, amit az építkezés helyszínén kell vízzel és dekoratív töltőanyaggal összekeverni.

Felhasználás

MFC Terrazzo CP kötőanyagként terrazzo padlók készítéséhez használható, melyet azután megcsiszolnak és felpolíroznak. Felhasználóink betonhibák javítására is jó eredménnyel alkalmazzák.

Kép1.png

Alapozás

MFC Primer 620 tapadóhidat a megtisztított felületre ecsettel vagy permetezővel hordja fel. Az első rétegben 1:5, a másodikban 1:3 arányú vizes hígításban. A tapadóhidat az aljzat nedvszívásától függően egyszer vagy kétszer kell felvinni. A felületelőkészítés általános szabályait mindig figyelembe kell venni!

Bekeverés 

A szárazkeveréket közvetlenül a felhasználás előtt kell tiszta ivóvízzel, a kívánt konzisztencia eléréséig összekeverni (kb. 18% vízzel) és keverés közben a dekoratív töltőanyagot hozzáadni. Javasolt keverési arány: kötőanyag 30%, töltőanyag 70%. A keverést keverőedényben fúrógépbe rögzített keverőszárral kell végezni.

Alkalmazás

A megkevert anyagot 15-20 percen belül fel kell használni. Az anyagot egyenletesen, 20-30 cm széles és legfeljebb 6-15 m hosszú csíkokban kell teríteni, a réteg vastagságától és a terítés módjától függően. Az anyagösszetartás érdekében ügyelni kell arra, hogy az újabb anyagcsík minél rövidebb idő alatt (legkésőbb 5 percen belül) a már leterített anyag mellé kerüljön.

Kezelés

A felhordás és a keményedés kezdeti szakaszában meg kell előzni az erős huzatot és szélsőséges hőmérsékleteket. A felületet védeni kell a mechanikai sérüléstől a felhordás után 48 óráig, de a szerkezeti és tágulási hézagokat 24 órán belül meg kell vágni.

Színválaszték

MFC Terrazzo CP két alapszínben kapható: szürkében (MFC Terrazzo CP SZÜRKE) és fehérben (MFC Terrazzo CP FEHÉR). További színárnyalatok külön vevői kérésre rendelhetők.

MFC Primer 620

Alapozó folyadék

morfico_kanystr.jpg

Hígítási arányok (MFC Primer 620 : víz arány)

Beton                                      1:3, anyagszükséglet kb. 0,15 l/m2

Fa                                            1:1, anyagszükséglet kb. 0,25 l/m2

Porózus beton                        1:3, anyagszükséglet kb. 0,20 l/m2

Márvány, kő, kerámia            1:1, anyagszükséglet kb. 0,20 l/m2

Száraz, porózus aljzat =        - első rétegben           = 1:5, anyagszükséglet kb. 0,20 l/m2

                                               - második rétegben    = 1:3, anyagszükséglet kb. 0,20 l/m2

Általános leírás

Az MFC Primer 620 egy koncentrált vízoldható oldat, amely akrilát diszperzióra épül, közvetlenül a helyszínen hígítjuk a kívánt koncentrációra. Lúgos összetevőket tartalmaz, amelyek biztosítják az aljzatba való behatolás és a háttérben alkalmazott rétegek jó tapadását. Megakadályozza, hogy a víz szivárogjon az alkalmazott kiegyenlítőanyagból az aljzatba.

A behatolási szárítási idő kb. 24 óra (a végrehajtási körülményektől függően), javasoljuk a helyiség szellőztetését a felhordás után.

A bedolgozás ideje alatt az aljzat-, valamint a környezeti hőmérsékletnek +5 és +25 °C között kell lennie.