Burkoló vállalkozások FIGYELEM! - A Felület előkészítés ÚJ KORSZAKÁBA lépünk! I.rész

Frissítve: ápr 9


Biztos az Ön vállalkozása is került már nehéz helyzetbe a nem megfelelő fogadó felületek kialakításából eredő roncsolódó padló burkolatok miatt.


Bármely padló burkolat lefektetése előtti előkészítő munkák megfelelő technológiával történő elvégzése szinte elengedhetetlen a tökéletes és hosszú élettartamú padlók kialakításához.


De vizsgáljuk csak meg közelebbről, hogy a mai piacon milyen hagyományos felület előkészítési technológiák lelhetők fel, milyen hátrányai és nehézségei vannak ezeknek a technológiáknak és ehhez képest mi mit tudunk nyújtani az ÚJ felület előkészítő gépcsaládunkkal.


Alapvetően két hagyományos felület előkészítési módszert különböztetünk meg. Az egyik a szemcseszórás a másik pedig a marás.


A szemcseszórás alapvető hibája, hogy ez az eljárás inkább egy felület tisztítási, mint sem felület előkészítési módszer, hiszen nem igazán szünteti meg a felületen fellelhető hullámokat és egyenetlenségeket. Így a fogadó felület egyenetlenségéből később milliónyi kis hiba születhet, ahol sok esetben a megoldás a felület újraburkolása, amely rendkívül költséges megoldás lehet.


A Marás egy eléggé drasztikus beavatkozás, amely úgy próbálja elérni a végleges eredményt, hogy a szerszám folyamatosan üti a felületet, amely által a felületen mikro-, és hajszál repedések keletkeznek, amelyek szerkezetében gyöngítik a padlót. Ennek eredményeképp a későbbiekben a már készre burkolt felület könnyen megrepedezhet, felválhat. Nem is beszélve arról, hogy mindkét technológiánál sajnos nem túl gazdaságos és nem túl költséghatékony mennyiségő aljazat kiegyenlítő anyagot szükséges felhasználni ahhoz, hogy a jó eredményt valamennyire képesek lehessünk megközelíteni.


Na de akkor mégis mi lehet a megoldás? Természetesen az Epo-trend Kft. által kínált felület előkészítő gépek és szerszámok. Vállalkozásunk már hosszú évek óta kapcsolatban áll minden féle beton felületek kialakításával, így az idők során szenvedélyünkké vált a szuper síkpontos és szuperül megtisztított felületek kialakítása is.


A folyamatos fejlődésre való igény és a technológiák modernizálása eredményeképp az Epo-trend HTC Gépcsaládjával beleolvadt a Husqvarna gépcsaládba és ennek köszönhetően teljesen új koncepciós felület előkészítő gépeink és szerszámaink vannak.


Mit érdemes tudni az új gépcsaládunkról? Alapvetően, ami lényeges eltérés a Husqvarna és a HTC technológia között az a Dual Drive technológia, ahol a nagy tárcsát és a bolygó műves kistárcsákat két külön motor hajtja, van egy nagy motorunk és van egy kis motorunk a tárcsák forgatásához, ennek köszönhetően ezek a gépek képesek arra, hogy a kistárcsák forgási irányát megváltoztassák, úgy hogy az a nagytárcsával megegyező vagy ellentétes legyen. Amennyiben megegyező, akkor egy nagyon agresszív, akár 30-40%-al megnövelt bontóképességet érhetünk el, viszont egy mély teknős csiszolási képet kapunk, ha keresztmetszetében nézzük. Annak kiküszöbölése értekében, hogy árkokat csináljunk a padlóra ezek a gépek képesek arra is, hogy hullámzó pályán mozogva, oszcilláló mozgást végezve haladjanak a felületen, ennek eredményeképpen egy szépen kiegyenlített ideális fogadó felületet hoznak létre.


Miért fontos ez? A hagyományos eljárásoknak van roncsoló vagy kevésbé kiegyenlítő hatása, ezen negatív élmények teljesen elkerülhetők ezekkel az új gépekkel, hiszen a bolygómozgásnak köszönhetően már említetten nagyon nagy kiegyenlítő hatást tudunk elérni azzal együtt, hogy minden olyan részt, amelyet el kell távolítanunk a felüleltről nagyon nagy hatékonysággal el is tudunk távolítani.


Mindezt nagy mennyiségben a nagy professzionális gépeinkkel tudjuk elérni vagy pedig amikor arról van szó, hogy egy lakásban egy burkolatmaradék vagy egy ragasztó eltávolításra van szükség vagy ki kell csiszolni a fogadó betont vagy kevés aljzatkiegyenlítőt szeretnénk használni vagy kevés munkát szeretnénk befektetni az újraburkolásba, nos ezekhez ajánljuk a kis gépeinket.


Annak köszönhetően, hogy a két piac vezető csiszológép gyártó cég összeolvadásából születtek meg ezek a gépek, megjelenik bennük a Husqvarna ereje /és itt nem csak a motor erőre gondolunk hanem minden más fejlesztéshez szükséges erőre is/ és a HTC Duratiq technológiát kitaláló mérnökök teljesítménye és profizmusa is. A két cég profizmusát, tapasztalatát és minden tudását egy nagy kosárba összegyűjtöttek, és az alapján alkották meg ezt az új tökéletes felület előkészítő gép családot, amelyek természetesen professzionális gépek is így azt soha ne felejtsük el, hogy ezekkel a gépekkel bármeddig el lehet menni a csiszolási folyamatban, hiszen abszolút alkalmasak bármilyen csiszolt beton felület kialakítására is, úgy mint a Superfloor vagy Hiperfloor.


Felkeltettük érdeklődését? Akkor kövessen minket figyelemmel, hiszen következő blog posztunkban bemutatjuk egyenként az Új Husqvarna PG sorozat gépeit.


Addig is látogasson el weboldalunkra és nézzen körül nálunk: https://www.epo-trend.hu/husqvarna-padlocsiszolas
524 megtekintés0 hozzászólás