HTC Superfloor - Az Örök Padló II.rész

Hogy készül a HTC Superfloor™ padló?

A módszer lényege, hogy a beton felsô, leggyengébb részét eltávolítják mechanikus gyémántcsiszolással 4-7 egymást követô csiszolási lépésben az elôzetesen tesztelt csiszolási metódusnak megfelelôen (mely tartalmazza az adott padlómegoldáshoz szükséges szerszámsort, ill. betonminôségnek megfelelô impregnálást) visszafinomítják (megcsiszolják és felpolírozzák) és felszínre hozzák az alatta levô beton belsô, rendkívül kemény struktúráját. Tehát nem kerül a betonra semmi, ez maga a beton! A csiszolási, polírozási lépések eredményeként egy teljesen sima, egyöntetűen ragyogó felület jön létre, mely legalább annyira esztétikus, mint amennyire funkcionális.

Üzem közbeni kivitelezés

A legáltalánosabb a szerkezeti beton visszafinomítása HTC Superfloor™ padlóvá, de az eljárás lehetôvé teszi más anyagok felcsiszolását is, pl.: önterülô cementbázisú padlók, terrazzo, márvány, gránit, parketta. Ráadásul a teljes folyamat száraz technológián alapszik, nem keletkezik ezáltal sem iszap, sem szálló por, a kivitelezés akár üzem közben is végezhetô.Fellegekben járó padlótervezési szabadság

A padló színének és „mintázatának” csak az építészek fantáziája és megrendelők igénye - mindkettő, mint tudjuk korlátlan, szóval csak a beruházás büdzséje - szab határt, ugyanis a beton készítésénél különböző adalékanyagok hozzáadásával sokrétű, látványban változatos padló valósítható meg. A mai betontechnológiai ismeretek széles skáláján mozogva ezek a következők lehetnek: bazalt, gránit, dolomit, alkáli álló üvegzúzalék, stb. Ha új betonpadló kialakításáról van szó, akkor mindig az a kérdés, hogy mit szeretne a megrendelő látni és ahhoz igazítható a pontos betonreceptúra.

Osztályterem Norvégiában

Nem szabad elmennünk szó nélkül a betonpadlók színezhetôsége mellett sem. Ma már lehetôség van betonszínezéssel egészen egyedivé tenni a betonpadlókat. Szín, geometriai vagy absztrakt alakzat, logo, virágminta, egyéb minták, színdimenzionálás, mind-mind rendelkezésre álló választási lehetôségek. Beltéren vagy kültéren, padlón vagy falon, polírozott vagy seprûzött felületen.

Mindezt természetesen anélkül, hogy le kellene mondani a csiszolt-polírozott betonpadlók akár egyetlen elônyérôl is.


Miért HTC és miért HTC Superfloor™ padló?


A HTC csiszológépei rendkívül megbízhatóak, egyenletes csiszolási teljesítményre képesek, különösen az RX modellek, melyek rádió-távvezérlésûek. Teljesítményben hozzá illő iAD porelszívó együttes alkalmazásával szállópormentes csiszolás végezhetô akár üzem közben.

A HTC EZchange™ gyémántszerszámai teljesítményükben verhetetlenek, a teljes szerszám-választási szisztéma egyetlen, jól átlátható rendszerbe foglalt a színkódolásnak köszönhetôen, mely egyben egyszerû és rugalmas átjárást is biztosít közöttük a csiszolási szakemberek igényeinek és az adott betonfelület adottságainak megfelelôen.

A HTC csiszolási koncepcióját a vegyszerek, javítószerek, impregnáló anyagok teljes köre egészíti ki.

A komplexitás pedig az Ezshine gyémántszemcsés takarító-karbantartó módszerrel lesz tökéletes, kerek egész. Ez utóbbi ráadásul vegyszermentes tisztítást tesz lehetôvé, mivel csak Ezshine tisztítópad-re és tiszta vízre van szükség a HTC Superfloor™ padlók csodálatos ragyogásának korlátlan idejû fenntartásához. Mindezt utolérhetetlen hatékonysággal, hiszen egyetlen EzShine pad akár 20.000m² felületet képes ragyogóan tisztán tartani.


A HTC Superfloor™ padlók elkészítésének technológiája egyértelmûen szabályozott, mely lépések és elôírások betartásáról a helyi HTC képviselet gondoskodik. Ellenôrzik a csiszolási eljárások betartását, a helyes szerszámválasztást, megfelelô felület- kezelés, impregnálás megtörténtét, mindezt azért, hogy egy magyar beruházó ugyanazt a kiváló minôségû padlót vehesse birtokba HTC Superfloor™ padlóként, amit egy amerikai vagy egy dél-afrikai megrendelô. Egy triviális példát említve, a McDonald’s hamburgerei ugyanolyanok bárhol fogyasztjuk a világban, míg errôl nem lehetünk biztosak egy sarki büfé által készített étel esetében, ha azt tegyük fel az USA-ban vagy Afrikában vásároljuk… Ezért nem lehet egy kalap alá venni a polírozott betont a HTC Superfloor™ padlómegoldásokkal. Míg elôbbi bármi lehet és bármivé is válhat idôvel, addig utóbbi mindig egy ellenôrzött, szabványosított minôséget fog jelenteni, ami bárhol megállja a helyét. Mindazonáltal cikkünkben az egyszerûség kedvéért a HTC Superfloor™ padlókat csiszolt vagy polírozott beton megnevezéssel fogjuk illetni.Alkalmazási területek


A padló mindennapi életünk fontos része, akár ipari csarnokról, akár magánházról legyen szó. Egyáltalán nem elég, ha csak jól néz ki, mûködôképesnek is kell lennie. A polírozott betonpadlók nem csak ragyogóak és szemet gyönyörködtetôek, de a legjobbat hozzák ki a betonból. A HTC által kifejlesztett polírozott beton padlómegoldások megmutatják, milyen szép is lehet a beton a maga látszószemcsés felületével, egyben mennyi utolérhetetlen elôny is jár vele. Egy szürke, takaríthatatlan, betonpadlóból ragyogóan fényes, könnyen tisztán tartható, környezetbarát, gazdaságos és tartós padló lesz. Csak némi ötlet kell hozzá.

A lehetséges felhasználási területek az épített környezet szerint:

ipari környezet: gépgyártás, autóipar, elektronikai összeszerelô-ipar szerelôcsarnokai, raktárai, élelmiszeripari- fogyasztási termékek raktárai, stb.

kereskedelmi környezet: bevásárló-központok, plázák, élelmiszerboltok, üzletek, irodaházak, mélygarázsok, parkolóházak, stb.

közületi környezet: kórházak, középületek, hivatalok, oktatási intézmények, stb.

lakossági környezet: lakások, garázsok, mûhelyek, stb.


Összehasonlítás más padlómegoldásokkal


Ma egyre nagyobb figyelem övezi a környezetkímélô padlómegoldásokat. A HTC Superfloor™ eljárást összehasonlították ebben a tekintetben is más, átlagos padlókkal ipari, közületi és kereskedelmi környezetben. Az eredmények magukért beszélnek, mert ezek a padlómegoldások egyértelmûen hozzájárulnak egy tisztább környezethez, jobb munkakörülmények biztosítása mellett. Az alábbi ábra azt mutatja, mennyi energia-felhasználási igénye van az egyes padlómegoldásoknak.


HTC Superfloor™ összegzése

· Esztétikus és funkcionális padló

· Csúszásmentes és kopásálló

· Ökologikus – a beton természetes anyagokból áll

· Erôsen versenyképes bekerülési költség

· Hosszú élettartam és minimális fenntartási igény

· Ragyogó fénye az EzShine-al korlátlan ideig fenntartható

· Gazdaságos üzemeltetési költségek a padló teljes élettartamában

· Sokkal jobb tisztán-tarthatóság

· Jelentôsen javuló beltéri környezet, világosabb és tisztább helyiségek

· Kevesebb vibráció, alacsonyabb zajterhelés a targoncavezetôk számára

· Targoncák guminyomai megszûnnek, porterhelés jelentôsen csökken


Ha többet szeretne megtudni HTC Superfloor eljárásunkról keresse fel weboldalunkat: www.epo-trend.hu, vagy lépjen kapcsolatba velünk elérhetőségeink valamelyikén.


93 megtekintés0 hozzászólás