A CONECTO bennmaradó munkahézag - profilok elengedhetetlenek az ipari padlók építésében.

Epo-trend Kft- Mi mindenre gondolunk!

CONECTO dilatációs javító és munkahézagprofilok

Az Epo-trend Kft. a CONECTO alumínium dilatációs profilok és bennmaradó munkahézagprofilok (egyenes és szinusz profilok) valamint egyedi javítóprofilok kizárólagos forgalmazója Magyarországon. A termékválaszték teljes mértékben felöleli a forgandó profilokat, kiegészítve a kínálatot a megrendelői igényeknek eleget tevő egyedileg kifejlesztett újításokkal. 

 

Az alumínium dilatációs profilokat akár utólag is be lehet szerelni. A profilok úgy lettek kialakítva, hogy mégoly igényes környezetben is megállják a helyüket, ráadásul a takarításban sem jelentenek akadályt. Amennyiben a megrendelői igény kívánja, vízzáró profilmegoldás is megoldható! 

 

Az alumínium dilatációs profilok főbb felhasználási területei:

 • bevásárlóközpontok,

 • irodaházak,

 • szállodák,

 • iskolák,

 • parkolóházak,

 • lapostetők, stb.

 

Legfőbb előnyök:

 • extrém nagy vízszintes és függőleges irányú elmozdulások kompenzálására,

 • földrengésbiztos profilok is elérhetők, (hds földrengésbiztos profil)

 • parkolóházakban akár vízzáró kivitelben is,

 • 3mm vastag PVC padlókhoz is van profilmegoldás.

 

A CONECTO bennmaradó munkahézagprofilok az ipari padlók építésében elengedhetetlenek. A CONECTO fugaprofilok vezetőélei svédacélból készülnek egyenes vagy szinuszgörbés változatban is. A CONECTO  különlegessége, hogy ezekből az alapvetően bennmaradó munkaprofilokból gyártanak javítóprofilokat is! 

CONECTO Termékkínálatunk

padlóprofilok
 
conecto Alu

A conecto profilok különleges alumíniumötvözetböl készülnek, ami ellenáll a nagy megterhelések  hatására létrejövő kopásnak és deformációnak. A profil formai kialakítása miatt nem gyüjti magába a szennyeződéseket és tisztítógépekkel is rá lehet menni. A profil kifejezetten nagyforgalmú  objektumok számára tervezett, úgy mint kereskedelmi központok, irodaházak, szállodák, iskolák. 
Ellenáll nagy megterheléseknek akár 100 kN értékig, függöen a profil fajtájától és a nyomófelülettől. A profilt nagy tartósság és esztétikus küllem jellemzi.

A rugalmas műanyagok fajtái:
conecto Elasto

Tágulási profil, ami két különálló alumínium profilból áll, amit egy rugalmas, műanyag kompenzátor kapcsol össze.
A rugalmas műanyag módosított PVC-ből készül, ami nagy tartósságot biztosít, valamint ellenáll a  kopásnak, UV-sugárzásnak és az agresszív kémiai anyagoknak.
A rendszer nagy előnye a nagyon kis mértékben látható takaróelem. A minimális profilmagasságnak  köszönhetően a rendszer alkalmazható csatornamarás nélkül akkor is, ha a burkolat fedőrétege 3 mm 
vastag PVC padló, 5 mm  vastag szőnyegpadló vagy gres burkolólap. A profilok használhatók  padló bur­kolaton, valamint vakolat alatt a falakon és a mennyezeten egyaránt.

Rendelhető 10 színben:
parkolóházi profilok
 
conecto Park Ga

Parkolóházak  tágulási hézagaiba szerelt vízzáró profil.
A tervezők azért szeretik ezt a rendszert, mert megbízható és kevéssé szembetűnő a parkoló  padlófelületével egy szintbe hozható látható elem. Kifejezetten jól  bírja az intenzív forgalmat és  nagy terhelést. Az alumínium profilt műgyantával ragasztják a padlóhoz, a csatornát pedig műgyantás

habarccsal öntik ki a profil vízzáró horgonyokkal való rögzítése után.  A profilszélek  tömítőanyaggal való kitöltése azt eredményezi, hogy a megfelelően felszerelt alumínium fedél  tulajdonképpen elpusztíthata­ tlan. A takarólemez leszerelhető, ez teszi lehetővé a rugalmas 
műanyag cseréjét, ha azt mechanikai sérülés érné. A rendszert Európa számos

parkolóházában használják. Ha nagyobb beépítési mélységre van szükség az aljzatbetonban, akkor 
magasabb rögzítőtalpakkal rendelke­ ző conecto Ga profilokat alkalmaz­ zák. A conecto GA profiloknak van fal melletti, valamint a szigetelés vízszintes rétegeivel  összekapcsoló­ dó, tömítőgalléros változata is.

conecto Park Sl 190.30
conecto Park Sl

Ez egy tökéletesen vízzáró tágulási profil, ami egy erősen módosított  PVC-böl, alumínium védőlemezből,  rozsdamentes acélból vagy cinkbevonatú acélból áll. A védőfedelek  szerel- hetők  közvetlenül a vasbeton alapra vagy az aljzatbetonra  is. Kínálalatunkban szerepelnek  20 - tól  70 mm  szélességig  terjedő tágulási résekhez is sikeresen alkalmazható megoldások. A profil kiegyenlíti a szerkezeti elmozdulásokat vízszintesen

30 mm  és függőlegesen  20 mm tűréshatárig.
Ez a megoldás ideális abban az esetben, amikor a túlságosan vékony bevonat nem teszi lehetővé 
tágulási hézag kivitele­zését, vagy a betonozás során egyáltalán nem  hoztak létre tágulási rést.
A profil padlószintből kiugró vagy szintbe hozható változatban is szerelhető. A rugalmas műany­agot a padlóhoz  neves cégek  laboratóriumaiban kidolgozott,

különleges  ragasztóival ragasztják. Ez garantálja a rugalmas műanyag tömített és tartós összekapcsolódását a betonnal. Ezen felül a rugalmas műanyag fém védőlemezzel van biztosítva,  ami tovább növeli annak tapadását és védi a rugalmas műanyagot a mechani­kai sérülésektől a  használat során. A profilt nem táguló csavarokkal rögzítik, ami lehetővé teszi a tágulási hézag széléhez közeli szerelést a hézagfal sérülésének veszélye nélkül.

conecto Park Sl
conecto Park Sl 210.50

Ezt a rendszert a tervezők  azért szeretik, mert szép, a kivitelezők azért, mert könny­en  szerelhető, a beruházók azért, mert megbízhatóan jól működik és az ára is kedvező. Új épületekben  azért is  keresett ez a megoldás, mert egyrészt a kötelező kivitelezői garancia-vállalás hosszú  időre szól, másrészt  követelmény az azonnali javíthatóság,

és a korábbi rendszerek ezeknek esetleg nem feleltek meg. Fűtött helyiségek feletti hőszigetelt tetőparkolók födémszigetelésénél lehet­séges kiegészítő  tömítő membránt alkalmazni. Ez a profil számos öregedési vizsgálaton esett át, amelyek megerősítették a rendszer tartósságát és  hatékonyságát.

A rendszer ellenáll az olyan agresszív közegeknek (pl. benzin, dízelolaj, olajok, kenőanyagok), de  az UV-su­ gárzásnak és a kültéri időjárási tényezőknek is.
A profil tűzállóság tekintetében teljesíti a PN-EN 13501-1 szabvány E osztályának követelményeit.

conecto Cs

EPDM-ből készült membránnal tömített fedőprofil, amit a tágulási hézagszélhez  egy erre alkalmas ragasztóval ragaszta­nak oda.

Társasházi parkolókhoz  és beltéri használatra tervezték. Hatékonyan veszi át a személy­gépkocsik kerékmozgásából származó terhelést. Falakon is alkalmazható.

Túlnyomórészt  ott  használják, ahol olcsó megoldások  szükségesek, és nem  jönnek létre a tágulásnál függőleges irányú elmozdulások  (táblaszél-felper­ dülések).
 

 
fali és mennyezeti profilok
conecto Wa

Fali és mennyezeti tágulási hézagta­karó nagyon széles résekhez tervezve. Szép megoldás nagy  elmozdulások  kompenzációjára.

Az oldalelemek  alumíniumból, a kompenzátor  kompozit lemezből készül.
 

A takaróprofil könnyen felszerelhető mindenféle alapra, rendelhető szintből kiemelkedő  és szintbe  hozható változatban.

A profil a teljes RAL színskála  szerint rendelhető, így szinte tökéletesen beleolvad a fal  vagy  mennyezet alapszínébe.
 

conecto Jw


Karmokkal rögzített esztétikus, tágulási hézagtakaró  profil. Eloxált alumíniumból készül, és főleg 2 -  15 cm  szélességű fali és mennyezeti  rések takarására alkalmazzák  olyan helyeken, ahol 
éghetetlen anyagok  alkalmazása a követelmény. A keskeny látható elem miatt szívesen alkalmazzák ott, ahol a takaróidomnak  nem kell túlságosan  hangsúlyosnak  lennie. Különösen kényelmes és gyors 
szerelhetőség a rugalmas lapokból készült klipszek segítségével.


Előnyök:
-  szerelés a vakolás után,
- a fal  színével megegyezőre festhető,
- a szerelőkapocs  a hézagszéles­ séghez igazíth

 

Klipsz típusok:
15-35mm szélességű
45-80mm szélességű
60-110mm szélességű
100-150mm szélességű
zsugorodásgátló profilok
 
conecto CPR A7

Teljesen alumíniumból készült összehúzó­dásgátló padlószalag. A profil kerámia burkolatokhoz lett tervezve. Terheléseknek jól  ellenáll és képes ± 2 mm  összehúzódási elmozdulás átvitelére.

Anyag: Alumínium, megrendelésre réz kivitelű profil is elérhető.
 

conecto CPR A2

Két oldali alumínium profilból és rugalmas műanyagból álló összehúzódásgátló profil. A profil  kerámia burkolatokhoz lett tervezve.

Anyag : Alumínium, réz, rozsdamentes  acél. A rugalmas műanyag szín e: szürke, fekete. Hossz: 2,7 m.
 

conecto CPR A8

Az alumíniumból készült profilokat  EPDM betéttel forrón összehegesztik, ami igen nagy tapadást és rugalmasságot
biztosít. Kő-, gránit- vagy márványlapok-  - bál álló burkolathoz van tervezve. Rendelhető összecsúsztatható és szárnyacskás kivitelben.

conecto CPR A5

PVC-ből készült, csiszolható  felületekhez tervezett, ősszehúzódásgátló profil. Ideális 2-7  cm  vastag cementes padlókhoz is.

conecto CPR A6

PVC-ből készült összehúzódásgátló profil, ideális 2-8 cm vastag cementes padlókhoz.

SZÍN: piros, barna, fekete, szürke, szürke színes kitöltéssel, szürke színtelen kitöltéssel. Hossz: 
2,5 m

conecto CPR A1

Kétféle - merev és hajlékony - PVC-ből álló profil. A profil kerámiapadlókhoz lett tervezve. Rendelhető falszéli kivitelben is.

SZÍN: szürke színes kitöltéssel, szürke színtelen kitöltéssel, piros, barna, fekete. Hossz: 2m.

ipari profilok

Bennmaradó ipari, dilatációs fugaprofil.
Új öntésű betonpadlók munkahézagaiban használják, a táblák elmozdulásainak kompenzálására. A betonlemezek különféle belsö és külső erőhatásoknak vannak kitéve. A sérülések azonban főleg a táblaszéleken és a csatlakozási pontokban lépnek fel, és azokat a terhelésből adódó  elmozdulások generálják. A fugaprofilnak
kompenzálnia  kell a betontáblák hőtágulás miatti relatív (kölcsönös) vízszin elmozdulását,  valamint az anyagösszehúzódás (pl. átnedvesedés miatt) köv ményeit. Továbbá a betonok egymáshoz  
viszonyított függőleges elmozdul elcsavarodását is meg kell akadályozniuk, amelyek a járműforgalom  és az szerű terhelés következtében fordulnak elő.

 
conecto DOWEL 10 NA-5D

A Conecto Dowel ipari, dilatációs fugaprofil egyenletesen viszi át az anyagfeszültséget, így teszi  lehetővé az egyes lemezek vízszin- tes és oldalirányú, együttes elmoz- dulását. A Conecto Dowel  profil- rendszer kompenzálja  a padló vízszintes elmozdulását a tágulási profil mindkét oldalán  (+30 mm-t merőlegesen, és 15 mm-t párhuza­ mosan). A Conecto Dowel tágulási profilt úgy tervezték, hogy a legnagyobb

terhelésnek és igénybevételnek is eleget tegyen. A profil vezetőél széles felső pereme két, különleges minőségű svédacélból készült laposvasból áll -  ez a konstrukció garantálja a biztonság magas szintjét. A profil­ rendszert szerelésre készen  szállítjuk, elég csak az aljzathoz rögzíteni. A rögzítésért  felelős acéllemez zsalu formája és  mérete úgy lett megtervezve, hogy a lehető legnagyobb erőátvivő felületet

képezzen a szint elemei között, és biztosítsa a vízszintes és kereszti­rányú
elmozdulások  optimalizációját.

Alkalmazási terület:

A Conecto Dowel tágulási profil garantálja a megfelelő ellenálló- - képességet nehéz járműforgalom  állandó igénybevétele alatt is - targoncák, kamionok  - melyek kerekei különösen pusztítóak a  rosszul kivitelezett tágulási össze­kötő profilok esetében.
 

Keress Minket:
 • Instagram
 • LinkedIn
 • Facebook
 • YouTube

Instagram oldal:

epotrend_hu

©2020 by László-Tóth Enikő

Epo-trend Kft.

6800, Hódmezővásárhely,  Szántó Kovács János utca 114.

Adószám: 13757087-2-06

+36-62/244-726

info@epo-trend.hu